Евразиялық одақ

2017 жылы ЕАЭО елдерінде негізгі азық-түлікпен өзін-өзі қамту деңгейі 94%-ға жоғарылайды

2017 жылы ЕАЭО елдерінде негізгі азық-түлікпен өзін-өзі қамту деңгейі 91,2 пайыздан 94%-ға жоғарылайды. Бұл туралы Еуразиялық экономикалық комиссияның агроөндірістік саясат департаментінің директоры Станислав Бубен.
Әлемде14 Қазан , 17:36

Ол Еуразиялық экономикалық одақ елдерінің  ұжымдық өндірістік қауіпсіздік  әлеуеті туралы айтып өтті. Ол айтып өткендей, бұл мәселелер одақтың саяси, экономикалық және әлеуметтік бағыттарының маңызды бөлігі болып саналады.

«2017 жылы негізгі азық-түлікпен өзін-өзі қамту деңгейі 2014 жылмен салыстырғанда 91,2 пайыздан 94 пайызға көтеріледі. Атап айтсақ, ет бойынша - 79,6 % -дан 83,7 % дейін, сүт -  91,6%-дан  95,6 %-ға дейін, шошқа еті - 87 % -дан 93,5 %-ға дейін. 2017 жылға қарай одақтың өзін-өзі қамтуын толық жүзеге асыру қарастырылған», - деді ол.

С. Бубен аграрлық саладағы проблемаларды шешуге назар аударды.

«АӨК саласын тиімді дамыту бойынша Одақ елдері ғылымның ең озық тәсілдерін қолдануы керек, ауыл шаруашылығы шикізатын өңдеу, ғылыми және технологиялық перспективаларды енгізу қажет», - деді ЕЭК департаментінің басшысы. 




Яндекс.Метрика